TANG SOO DO BOND NEDERLAND

NL VlagGB flag 

Tang Soo Do Bond Nederland staat voor:

TRADITIE

karate flyingkick icon

 

BROEDERSCHAPkarate ready icon

PROFESSIONEELkarate punch icon

Tang Soo Do

Tang Soo Do is een Koreaanse traditionele zelfverdedigingskunst die al ruim 2000 jaar bestaat. Het heeft een lange geschiedenis die al begint in de tijd dat Korea verdeelt was in drie koninkrijken: de Silla, Koguryo en de Paekche. Al deze koninkrijken waren respectievelijk in het jaar 57,37 en 18 voor onze jaartelling.

Na vele oorlogen bracht in 668 de Silla Dynastie alle drie de koninkrijken te samen. In deze tijd waren er eenvoudige gevechtskunsten die bij de oorlogvoering werd gebruikt erg in trek. In 913 werd naast het koninkrijk Silla het koninkrijk Koryo opgericht en na vele oorlogen nam in 938 het koninkrijk Koryo het Koninkrijk Silla over.
Een legeronderdeel “Hwa Rang Dan” genaamd heeft bijgedragen aan de geestelijke en technische ontwikkeling van de gevechtskunsten in Korea. De vijf codes van Tang Soo Do, die samengesteld zijn door een monnik genaamd “Won Kwan” maakt hier deel van uit.

In de bezetting door Japan van 1909 tot 1945 werden gevechtskunsten maar beperkt toegelaten. Na de Japanse bezetting werden verschillende gevechtskunst opgericht, en de belangrijkste was wel de “koreaans Soo Bahk Do Bond” van Meester Hwang Kee, de grondlegger van Tang Soo Do.

Tang Soo Do beschikt net zoals vele Koreaanse gevechtskunsten over uitgebreide traptechnieken, die ook vaak gesprongen worden uitgevoerd. Verder wordt er veel aandacht gegeven aan een goede warming up, waarbij aandacht is voor krachttraining en rek- en strekoefeningen, om het lichaam goed voor te bereiden op de training.

Verdere onderdelen bij het Tang Soo Do zijn de Hyungs(loopvormen), een vastgesteld oefenpatroon met verschillende technieken, waarbij je tegen een denkbeeldige tegenstander vecht. Het breken van een plank of stenen is een vast onderdeel van het examen bij Tang Soo Do.

Sparren kan in twee verschillende onderdelen worden onderscheiden. De één stap sparren, waarbij twee personen vooraf afgesproken technieken oefenen tegen een aanval, een goede voorbereiding op het “vrije sparren” . Het vrije sparren, deze is wel gebonden is aan strikte regels.

Bij Tang Soo Do staat de eerlijke competitie voorop! Tijdens wedstrijden wordt er gespard op basis van “Non Contract”. Onder de gordel trappen en stoten naar het hoofd is niet toegestaan. Traptechnieken gericht naar het hoofd zijn wel toegestaan.
Tang Soo Do is geen sport maar een “kunst”. Beheersing en veiligheid zijn erg belangrijk. Op een sociale en respectvolle manier omgaan is erg belangrijk bij Tang Soo Do. Door te leren om jezelf te verdedigingen, leer je zelfvertrouwen te krijgen. Daarom is Tang Soo Do ook geschikt voor iedereen, ongeacht leeftijd, lenigheid, lichaamsbouw of beperking.

 

Tang Soo Do Bond

De Bond is opgericht door Bauke en Marja Dijkstra

De Bond is ingeschreven bij de KvK onder nummer: 65032306

Privacy verklaring

Free Joomla templates by Ltheme